Haber

İsrail-Filistin çatışması 22. gününde devam ediyor

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir baskın başlatmasının ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik baskınlarının yoğunluğu artmaya devam ediyor.

İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi’nin güneyine yönelik denizden operasyon girişimini püskürttüklerini duyurdu.

Kassam Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Cuma sabahı düşman (İsrail), Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrinin sahiline çıkarma girişiminde bulundu.” kelimeler kullanıldı.

Açıklamada, İsrail güçlerinin tespit edilmesi üzerine çatışma çıktığı, İsrail’in birliğini kurtarmak için havadan müdahale ettiği, birliğin ise geride bir miktar mühimmat bırakarak kaçtığı belirtildi.

İsrail, Gazze’deki hastanelerin “terörizm” amacıyla kullanıldığını öne sürerek boşaltılmasını talep etti.

İsrail ordusu, Hamas’ın Gazze’deki hastaneleri “kalkan” olarak kullandığını öne sürerek Gazze’nin kuzeyindeki hastanelerin boşaltılmasını talep etti.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Hamas Şifa Hastanesini terörist altyapıya karşı kalkan olarak kullanıyor. Hamas saldırıları hastanelerden gerçekleştiriyor.” iddiasını ortaya attı.

Hagari, “Tıbbi kurumlar terör amacıyla kullanıldığında, uluslararası hukuka göre saldırılara karşı korunma statülerini kaybetmekle yükümlüdürler.” dedi. sözlerini kullandı.

Hagari, İsrail’in daha önce tahliye uyarısında bulunduğu hastanelerin bunu kabul etmediğinin hatırlatıldığı bir soruya şu cevabı verdi:

“Dünyaya bir kırmızı bayrak sallıyoruz. Bu, uluslararası hukuka aykırı olarak hastanelerin terör altyapısı ve Gazzelilerin canlı kalkan olarak kullanılmasına karşı bir kırmızı bayraktır.”

Hamas, İsrail’in Şifa Hastanesi’ne ilişkin iddialarını reddetti

Hamas, İsrail’in binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin “terör faaliyetlerinde kullanıldığı” yönündeki iddiasını da reddederek, saldırıların durdurulması için Birleşmiş Milletler (BM) ile Arap ve İslam ülkelerine acil müdahale çağrısında bulundu.

Açıklamada, İsrail’in açıklamalarının Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalama hatasını doğruladığı ve daha önce bu yöndeki iddialarını çürüttüğü belirtilerek, şöyle devam edildi: “İşgal ordusunun açıklamalarında yer alan bu asılsız iddialar suçtur ve tehlikelidir. Binlerce hasta ve yaralının yanı sıra 40 binden fazla kişinin olduğu iddia ediliyor.” “Barındırıldığı merkez hastanenin hedef alınmasının önünü açıyor.” ifadeler kullanıldı.

İsrail ordusu 7 Ekim’den bu yana en şiddetli hava saldırısını gerçekleştirdi

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne dün akşam saatlerinden itibaren 7 Ekim’den bu yana en şiddetli hava saldırısını gerçekleştirdi.

Gazze’nin kuzeyinde, özellikle Beyt Hanun İlçesi’ne obüs saldırılarıyla ağır saldırılar gerçekleştirildi.

İsrail’in elektriğini kesmesi ve akaryakıt girişine izin vermemesi nedeniyle karanlığa gömülen Gazze’de, sık sık atılan bombaların ateşi gökyüzünü aydınlattı.

İsrail tarafında patlama sesleri Sderot kentine ulaşırken, bölge sakinleri İsrail’in akşam saatlerinde başlattığı saldırıların 7 Ekim’den bu yana en ağır bombardıman olduğunu belirtti.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail’in Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni hedef almasına ilişkin, “Sağlık tesislerine yapılacak herhangi bir saldırı, uluslararası insani hukukun ihlali olacaktır.” Bir açıklama yaptı.

Öte yandan Filistin Telekomünikasyon Şirketi, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun saldırıları nedeniyle sabit sınır, cep telefonu ve internet bağlantı hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurdu.

İsrail ordusu, kara kuvvetlerinin “Gazze Şeridi’ndeki operasyonlarını genişleteceğini” duyurdu

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarını artırdığını ve gece kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, düzenlediği basın toplantısında, Gazze’ye hava saldırılarını artırdıklarını ve İsrail Hava Kuvvetlerinin “Gazze’de yer altı hedeflerine geniş çaplı saldırılar düzenlediğini” duyurdu.

İskoçya Bölge Başbakanı Hamza Yusuf, sosyal medya platformundaki paylaşımında ifadesini kullandı.

Hamas, Gazze Şeridi’ndeki iletişimin kesilmesi ve karadan, denizden ve havadan bombardımanın artmasının “işgalci İsrail’in basının ve dünyanın gözünden uzakta katliam yapma niyetinin habercisi olduğunu” duyurdu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının devam etmesi halinde bölgede “her ihtimalin mümkün olacağını” söyledi.

Abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında İsrail ordusundan yoğun hareket

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi çevresinde yoğun askeri seferberliğe girişirken, kara ve hava bombardımanını da artırdı.

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik kara bombardımanı artarken, zırhlı askeri araçların hareket kabiliyetinde de artış yaşandı.

İsrail ordusu da gece boyunca bölgeye sürekli olarak aydınlatma fişeği atarken, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde de şiddetli patlamalar duyuldu.

BM Genel Kurulu, Gazze’de acil insani ateşkes çağrısı yapan karar taslağını kabul etti

BM Genel Kurulu, Gazze’de “derhal, kalıcı ve sürekli insani ateşkes ve düşmanlıkların durdurulması” çağrısında bulunan karar taslağını kabul etti.

Ürdün’ün öne sürdüğü ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 50’ye yakın ülkenin ortak sunduğu karar, 193 üyeli BM Genel Kurulu’nun Özel Acil Filistin oturumunda oylandı.

Karar, 45 “çekimser” ve 14 “hayır” oyuna karşılık 120 oyla kabul edildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, 120 ülkenin yer aldığı BM Genel Kurulu’nun Gazze’de acil, kalıcı ve kalıcı insani ateşkes çağrısında bulunması yönünde aldığı kararı “alçakça bir çağrı” olarak nitelendirdi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne “kara savaşı” başlattığını belirterek, savaşın “önümüzdeki yıllarda büyük insani felaketlere” yol açacağını söyledi.

İsrail’in şiddetli saldırıları Gazze’nin dünyayla bağlantısını kesti

İsrail’in şiddetli saldırıları Gazze’nin dünyayla bağlantısını keserken, Gazze’de faaliyet gösteren birçok uluslararası insani yardım kuruluşu da Gazze’deki personelleriyle bağlantılarının koptuğunu belirtti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarını yoğunlaştırmasının ardından yüzlerce Filistinli, Batı Şeria’nın Ramallah kentinde Gazze’yle dayanışma gösterisi düzenledi.

El Menar Kavşağı’nda düzenlenen gösteriye katılanlar, Gazze Şeridi ile dayanışma içinde olduklarını ifade eden, saldırıların durdurulması çağrısında bulunan ve Filistinli grupların askeri kanatlarına destek veren sloganlar attı.

İsrail Şifa ve Endonezya hastanelerini hedef aldı

İsrail’in gece yarısı gerçekleştirdiği hava saldırılarıyla Şifa ve Endonezya hastanelerinin çevresini ve Gazze Şeridi’ndeki Burayj Mülteci Kampını hedef aldığı bildirildi.

Gazze’den yayın yapan Mescid-i Aksa televizyonunun Telegram platformu hesabında yayımlanan haberde, İsrail’in akşam saatlerinde başlayan Gazze Şeridi’ne yönelik ağır bombardımanının gece boyunca devam ettiği belirtildi.

Ancak Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın da İsrail’in kara saldırısına Kornet füzeleriyle karşılık verdiği bildirildi.

İsrail güçleri Gazze’nin kuzeyini topçu ateşiyle vurdu

Filistin haber ajansı WAFA’nın haberine göre İsrail güçleri Gazze’nin kuzeyini topçu ateşiyle vurdu.

İsrail uçakları, hava saldırılarıyla Beyt Lahiya, Beyt Hanun ve doğu Gazze’nin diğer bölgelerindeki Şati ve Nuseyrat mülteci kampları ve evlerini hedef aldı.

İsrail’in yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet bağlantısı hizmetlerinin tamamen kesildiği ve elektriğin bulunmadığı, bu nedenle sivil savunma ekipleri ve ambulansların saldırıların gerçekleştiği bölgelere ulaşamadığı, herhangi bir müdahalede bulunulmadığı belirtildi. Ölen ve yaralananlar hakkında bilgi alınabildi.

İsrail ordusu, gece boyunca abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde 150 noktanın hava saldırılarıyla vurulduğunu bildirirken, Lübnan topraklarından İsrail’e roket atılması girişimine karşılık savaş uçaklarının Hizbullah’a ait askeri hedefleri vurduğunu da duyurdu. .

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü’nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusu ve İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet’in (Şebak) gece saatlerinde hava saldırısı düzenleyerek Hamas’ın hava kuvvetleri komutanı İsam Ebu Rukbe ve Gazze Şehri’ni öldürdüğü belirtildi. Tugayın deniz kuvvetleri komutanı Ratib Abu Suhaiban. Öldürüldüğü iddia edildi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları da İsrail’in Gazze Şeridi’nde Filistinli sivilleri hedef almasına tepki olarak Zikim Askeri Üssü’nü bombaladıklarını duyurdu.

Gazze Şeridi’ndeki Sivil Savunma Birimi, İsrail’in cuma gecesi bölgeye düzenlediği saldırılarda yüzlerce binanın yıkıldığını bildirdi.

Gazze’de son durum

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit sınır, cep telefonu ve internet bağlantı hizmetleri tamamen kesildi.

İsrail ordusu hava saldırılarını artırdığını, kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusunun hedefi oldu.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırmaya başladı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 310’u asker 1.400 İsraillinin öldüğü, 5.132 İsraillinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının 3 bin 195’i çocuk, 1863’ü kadın olmak üzere 7 bin 703’e çıktığını, 19 bin 743 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarında 111 Filistinlinin öldüğü, 1.900’den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Çatışma bölgelerinde çoğunluğu İsrail bombardımanı nedeniyle 25 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda, 46 Hizbullah mensubunun yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6 kişi, Hamas’tan 3 kişi ve Hizbullah merkezli Sünni Direniş Tugayı’ndan 2 kişi bulunuyor. Aralarında bir gazeteci ve 4 sivilin de bulunduğu hayatını kaybetti. hayatını kaybetti.

Lübnan’ın gerçekleştirdiği saldırılarda 3 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

savastepe-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler